Išskirtinai stiprios koncentracijos omega-3, išgautos iš smulkių, riebių, laukinių žuvų, kuriose natūraliai omega-3 kiekis yra vienas didžiausių.
Produkto išskirtinumas: Be kvapiųjų medžiagų, Be dažiklių, Be glitimo, Be GMO, Be skonio stipriklių, Tinka diabetikams
Sertifikuota aukšta kokybė. Pagal tarptautinio žuvų taukų standarto IFOS (International Fish Oil Standards) vartotojų ataskaitas žaliava atitinka aukščiausius 5 žvaigždučių įvertinimo kriterijus.
Gerai pasisavinamos reesterifikuotos omega-3, kurios yra natūraliai žuvų taukuose esančios trigliceridų formos.
Švarūs (PURE). Gamybos procese taikoma pažangi, patentuota daugiapakopės molekulinės distiliacijos technologija, leidžianti užtikrinti žuvų taukų grynumą, tyrumą ir stabilumą:
- pašalinti trans-riebalų rūgštis, kurios gali susidaryti termiškai apdorojant žuvų taukus,
- pasiekti žemą oksidacijos lygį,
- koncentruoti omega-3 rūgštis, išsaugant jų bioaktyvią formą.
Be to, žuvų tauka žaliava yra ištestuota ir patvirtinta pagal IFOS, kuris taiko griežtesnius reikalavimus kokybei: žaliavos šviežumui, teršalų (sunkiųjų metalų, dioksinų ir PCB) kontrolei. Taip pat kiekviena partija tikrinama nepriklausomos laboratorijos pagal tarptautiniu mastu pripažintą metodiką.
Apsaugai nuo oksidacijos naudojamas natūralios kilmės antioksidantas – tokoferolių koncentruotas ekstraktas. Tai riebaluose tirpi medžiaga, todėl gerai apsaugo žuvų taukus.
Smulki, riebi, laukinė žuvis žaliavai sugaunama vandenynuose tvarios žvejybos būdu iš lengvai atsinaujinančių šaltinių, todėl daromas mažesnis poveikis aplinkai ir saugomi jūros ištekliai. Žaliavos gamintojui patvirtintas „Jūros draugo“ statusas (Friend of the Sea (FOS)).
Kiek reikia suvartoti omega-3 riebalų rūgščių?
Rekomendacijos, kiek reikėtų suvartoti omega-3 aktyvios formos riebalų rūgščių, skirtingose šalyse skiriasi. Europos maisto saugos tarnybos (European Food Safety Authority (EFSA)) (EMST) ekspertai laikosi nuomonės, kad suaugusiems žmonėms papildomai suvartoti iki 5 g EPR ir DHR per parą yra saugu, o papildomas DHR suvartojimas iki maždaug 1 g per parą nekelia jokio pavojaus ir vaikams.
Mokslininkų ir mitybos specialistų manymu, daugelio šalių gyventojai omega-3 riebalų rūgščių vartoja per mažai, todėl didesnis produktų, turinčių daug omega-3 suvartojimas būtų labai naudingas. Svarbiausia išlaikyti tinkamą santykį tarp nepakeičiamųjų riebalų rūgščių omega-6 ir omega-3. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduojamas omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių santykis yra 2:1–5:1. Pastaraisiais dešimtmečiais vis daugiau suvartojama maisto, kuriame gausu omega-6 riebalų rūgščių ir per mažai omega-3 riebalų rūgščių. Santykis tarp šių riebalų rūgščių atskiruose maisto produktuose neretai siekia 10:1 ar net 20:1. Kadangi abiejų grupių riebalų rūgščių apykaitai reikia tų pačių fermentų, omega-6 riebalų rūgščių perteklius trikdo normalią omega-3 riebalų rūgščių apykaitą ir neleidžia jų įsisavinti.
Aukštos kokybės pagal tarptautinius standartus sertifikuotų žuvų taukų vartojimas – puiki alternatyva siekiant užtikrinti pakankamą omega-3 rūgščių vartojimą, jų aktyvia forma – EPR ir DHR.
Omega-3 riebalų rūgštys EPR ir DHR padeda palaikyti normalią širdies veiklą (1), DHR padeda palaikyti normalią smegenų funkciją (2) ir regėjimą (2). Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant: (1) – 250 mg EPR ir DHR; (2) – 250 mg DHR.
Sudedamosios dalys:
Laukinėje gamtoje sužvejotų smulkių žuvų (ančiuvių Engraulis ringens) koncentruoti taukai, kuriuose 70 % polinesočiųjų riebalų rūgščių omega-3, kapsulės apvalkalas (želatina, drėgmę išlaikanti medžiaga – glicerolis), antioksidantas – alfa-tokoferolis.
1 kaps. (1,317 g):
- žuvų taukai: 1000 mg;
- omega-3: 700 mg;
- omega-3, iš kurių eikozapentaeno rūgštis (EPR): 350 mg;
- omega-3, iš kurių dokozaheksaeno rūgštis (DHR): 250 mg;
- omega-3, iš kurių kitos omega-3: 100 mg.
2 kaps. (2,634 g):
- žuvų taukai: 2000 mg;
- omega-3: 1400 mg;
- omega-3, iš kurių eikozapentaeno rūgštis (EPR): 700 mg;
- omega-3, iš kurių dokozaheksaeno rūgštis (DHR): 500 mg;
- omega-3, iš kurių kitos omega-3: 200 mg.
Įspėjimas: jei esate nėščia, žindote kūdikį, sergate arba vartojate vaistus – dėl maisto papildo vartojimo pasitarkite su gydytoju arba vaistininku. Maisto papildas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Neviršyti nustatytos rekomenduojamos dozės. Laikyti nuo 0°C iki 25°C, sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Gamintojas: Valentis Norway AS, Norvegija.
Partijos Nr.: žiūrėti ant pakuotės.
Geriausias iki: žiūrėti ant pakuotės.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.